Načelnik opštine upriličio prijem za Nevenu i Saru: Najuspješniji studenti ponos Srpca

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević organizovao je danas prijem za studente generacije iz Srpca  Saru Lakić i Nevenu Koščicu, koje su ostvarile odlične rezultate na visokoškolskim studijama.

Sara je dobila zlatnu značku za najboljeg studenta Tehnološkog fakulteta, sa prosjekom 9.63, a zlatna značka pripala je i Neveni na Medicinskom fakultetu, program stomatologija, koga je završila sa prosjekom 9.30.

Da se radi o uspjehu za svako poštovanje, potvrdio je načelnik Mlađan Dragosavljević koji je rekao da su  Nevena i Sara pravi reprezenti naše lokalne zajednice.

„Srbac je oduvijek bio rasadnik talenata, što se potvrdilo i ovog puta. Vi ste naš ponos, učinili ste nas prepoznatljivim u regionu i ne sumnjam da ćete jednog dana postati istinski stručnjaci u svom poslu“, rekao je načelnik Dragosavljević, koji im je u znak zahvalnosti uručio po 200 KM i druge poklone.

Nevena kaže da je oduvijek imala afinitet za prirodne nauke, tako da je upis Medicinskog fakulteta bio logičan izbor.

„Stomatologiju sam odabrala jer me oralno zdravlje dosta zanimalo i smatram da se u ovoj oblasti mogu dosta usavršavati. Nagrada koju sam dobila za mene je podstrek da nastavim istim tempom i dodatno se usavršim u struci. Planiram za početak da steknem određeno iskustvo, a zatim da upišem specijalističke ili doktorske studije. Zahvaljujem načelniku i njegovim saradnicima na ukazanom znaku pažnje“, kaže Nevena.

NJen uspjeh i zalaganje prepoznala je i Komora doktora stomatologije Republike Srpske koja joj je dodijelila priznanje za najuspješnijeg studenta stomatologije.

Sara je tokom studija stekla zvanje diplomiranog inženjera tekstilnog inženjerstva a u planu joj je da nastavi obrazovanje i usavršavanje upisivanjem master studija naredne godine.

„Bio je ovo dobar izbor fakulteta, jer se radi o kvalitetnom spoju prirodnih i tehničkih nauka. Pohađala sam brojna studijska putovanja, stekla značajna iskustva i upoznala druge kulture. Dobila sam maksimalnu podršku roditelja i svih ljudi koji su me podržavali, među kojima i lokalna uprava kojoj zahvaljujem na ovom gestu, kao i fond „Dr Milan Jelić“ od koga sam dobijala stipendiju u dva navrata“, rekla je Sara.

Ona dodaje da trenutno radi u laboratoriji koja se bavi ispitavanjem i kontrolom proizvoda od tekstila i kože i ističe da je veoma zadovoljna svojim prvim poslom.

Prijemu je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić koji je rekao da lokalna uprava planira u narednoj školskoj godini povećati broj mjesečnih stipendija.

„Stipendiramo ne samo studente druge i viših godina studija, već i vukovce koji upisuju prvu godinu a na razne druge načine stimulišemo učenike osnovnih i srednjih škola, kako kroz novčane dotacije tako i putem omladinskih projekata“, rekao je Miholjčić.