Načelnik Mlađan Dragosavljević i predsjednik Mirko Stojić uputili prvomajsku čestitku

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić čestitali su Međunarodni praznik rada – 1. maj svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u opštini Srbac.
U svojoj čestitki, načelnik Mlađan Dragosavljević je rekao da je ovaj datum kroz istoriju slavio socijalne i ekonomske uspjehe radničke klase i sindikalnog pokreta.
“To je praznik koji simbolizuje pravo na rad a time i pravo ljudi svih vjera i nacija na dostojan život i egzistenciju.
Međutim, danas se suočavamo sa brojnim izazovima u vidu pandemije virusa korona, koja je natjerala brojne radnike, ne samo u Srpskoj, već i čitavom svijetu, da strahuju za radno mjesto i egzistenciju i svima njima zajednička je želja da se ovo stanje što prije vrati u normalu kako bi se i oni vratili na svoje poslove.
Uz pomoć institucija Republike Srpske koje su čvrsto opredijeljene da nastave sa podrškom privredi i zaštiti radnika, vjerujem da ćemo sanirati nastale štete i sačuvati radna mjesta. U ovom trenutku, naš prevashodni interes je da sačuvamo ljudske živote i zdravlje našeg stanovništva, kako bismo iz ove krize izašli sa što manje posljedica zbog čega pozivam sve građane da poštuju zvanične preporuke i provode zaštitne mjere.
Opština Srbac se tokom proteklih nekoliko godina trudila da poboljša materijalno-društveni položaj naših radnika, ispoštuje njihova radnička i ljudska prava i otvori nova radna mjesta i vjerujem da ćemo uz pomoć republičkih instanci nastaviti istim putem. U to ime, svim građanima opštine Srbac još jednom upućujem iskrene čestitke sa željom da praznik provedu u miru i dobrom zdravlju”, kaže se u čestitki načelnika Mlađana Dragosavljevića.
Predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić u svojoj čestitki je takođe istakao da će obilježavanje Prvog maja ove godine ostati u sjenci pandemije koja je blokirala sve segmente društvenog i javnog života.
“Radnici neće obilježavati ovaj praznik kao što su to činili prethodnih godina, jednim dijelom zbog ograničenja kretanja i mjera izolacije i samoizolacije, a najviše zbog brige i razmišljanja o ostanku na radnim mjestima.
U situaciji kada je zbog epidemije jedan broj radnika ostao bez posla, naša prvomajska želja je da se svi što prije vrate svojim radnim dužnostima, da se ekonomija i privreda pokrenu i vrate na pređašnji nivo, i da što prije počnu funkcionisati još neke djelatnosti, poput ugostiteljstva i turizma koje su među najugroženijima u ovom trenutku. Situacija u društvenim i javnim sektorima je jako teška, naročito u zdravstvu koje je iscrpljeno do maksimuma zbog borbe sa opakim virusom, tako da će medicinski radnici ovaj praznik provesti na prvim linijama odbrane od ove pošasti, kao što su to i činili u proteklih mjesec i po dana.
Vjerujem da pomoć od republičkih nivoa vlasti neće izostati i da ćemo nastaviti zacrtane razvojne ciljeve, među kojima prednjače čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

U tom pogledu, još jednom vam upućujem iskrene čestitke povodom predstojećih praznika”, navodi se u čestitki predsjednika Mirka Stojića.