Marija Gašić i Tijana Blagić najbolji srbački volonteri

Za najuspješnije volontere u 2023.godini Udrženje građana”Cezar”iz Srpca,proglaslio je Mariju Gašić i Tijanu Blagić koje su u ovoj godini bile uključene u gotovo sve i jednu njihovu aktivnost i dale veliki doprinos svim projektima i manifestacijama.

Direktorica Udruženja“Cezar“Tanja Šnjegota uputila je veliku zahvalnost svim volonterima na uloženom vremenu,radu i trudu i istakla da svake godine već tradicionalno organizuju prijem za najaktivnije volontere povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera-5.decembra.

„Mi se uvjek trudimo da okupimo volontere i da podjelimo volonterske knjižice,diplome i zahvalnice svima onima koji su bili aktivni,ali i da se prisjetimo svih aktivnosti u koje su bili uključeni tokom godine.

Cilj je bio da se družimo i da sumiramo sve ono što smo uradili ali i da vidimo šta je to što možemo raditi u narednom periodu“rekla je Šnjegota i dodala da su podjelili volonterske knjižice svim volonterima koji su stariji od 15 godina,a i onim mlađim koji su takođe bili aktivni.Njima su podjelili diplome za doprinos razvoju volonteranja.

„Ovaj put smo za promjenu proglasili dva volontera s obzirom da su nam dvije djevojke zaista bile najaktivnije, Marija Gašić i Tijana Blagić.Bile su uključene u gotovo sve i jednu našu aktivnost i naravno dale su veliki doprinos svim našim projektima .Ove godine smo imali oko 60 aktivnih volontera i ostvarili smo oko 1700 aktivnih volonterskih sati“rekla je Šnjegota.

Marija Gašić koja je zajedno sa Tijanom Blagić najaktivnija volonterka Udruženja u 2023.godini ,kaže da je počela volontirati prije godinu i po dana i dodaje da je to nešto što je ispunjava,te poziva vršnjake da im se pridruže.

„Najviše me je motivisala želja da korisno ispunim svoje slobodno vrijeme i da steknem neka lijepa iskustva jer se kroz volontiranje stvaraju lijepe uspomene.Pozvala bih sve svoje vršnjake da se uključe jer je biti volonter nešto jako korisno i poučno a najveći trenutak zadovoljstva je kada se nakon volonterskih akcija na licu osjeti osmjeh i sreća“kaže Marija.

Tijana Blagić kaže da volontira u Udruženju“Cezar“već dvije godine.

„Dobila sam priznanje za najboljeg volontera ove godine.Meni to jako znači jer se trudim da svojim volontiranjem doprinesem socijalno ugroženoj djeci kao i svojoj okolini jer smo imali dosta ekoloških akcija i nastojaću i dalje da budem aktivan volonter.Ovim putem želim poručiti svim svojim prijateljima da se i oni uključe jer kad usrećimo nekog drugog,samim tim smo usrećili i sebe“rekla je Tijana.

Obilježavanju Međunaronog dana volontera prisustvovao je i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević koji je pohvalio sve volontere i rad Udruženja“Cezar“i poželio im da i dalje budu aktivni.

„Velike pohvale za vas volontere ali i „Cezar“.Moram istaći veliki značaj rada volontera.Volonterizam je garancija da će vas dešavanja u našoj lokalnoj zajednici animirati na pravi način i sasvim je sigurno da kročite putem da postanete korisni članovi naše društvene zajednice i pokazujete kako članovi jedne lokalne zajednice doprinose da se bolje razvija, što nam je svima i cilj“rekao je načelnik Dragosavljević.

Volonteri Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ učestvovali su na manifestaciji povodom dodjele Republičke nagrade za najbolje volontere i organizatore volontiranja, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banja Luci. Manifestacija je održana povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5.decembra.

„Srbački volonteri svake godine dobijaju priznanja za poseban doprinos razvoju volontiranja, a ove godine među najaktivnijim volonterima u Srpcu i Republici Srpskoj istakli su se: Irina Кljajčin, Tijana Blagić i Dejana Oljača. Takođe, diplomu za poseban doprinos razvoju volontiranja dobilo je i naše Udruženje“rekla je direktorica Tanja Šnjegota i dodala da je Republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja Udruženje“Cezar“ osvojilo 2019. godine, a 2022. godine je njihova volonterka Irina Кljajčin bila najbolji volonter u Republici Srpskoj“kaže Šnjegota i još jednom se zahvalila svim volonterima i načelniku Mlađanu Dragosavljeviću što je izdvojio svoje slobodno vrijeme i prisustvovao današnjem druženju.