Lov na prepelicu, grlicu, divljeg goluba i predatora pocinje 1.avgusta


Iz LU ”Srna” Srbac informisani smo da u subotu, 1.avgusta, počinje lov na prepelicu, grlicu, divljeg goluba, ali i na predatore, lisicu i šakala.

Svi koji žele ovog vikenda u lov moraju se javiti u kancelariju Lovačkog udruženja ”Srna” Srbac radi utvrđivanja lokacije, dozvole za lov, kao i izdavanja lovne karte. Iz ovog udruženja podsjećaju da su svi matični lovci do 70 godina starosti obavezni do sutra, 31.jula, izvršiti uplatu naknade za lov sitne divljači i predatora u iznosu od 20KM. Uplate se mogu izvršiti na žiro račune LU “Srna” Srbac koji su otvoreni u Sber i NLB Razvojnoj banci.

Predsjednik LU “Srna” Goran Savanović poželio je dobar pogled svim lovcima i dodao da je upotreba fluorescentnih markera i prsluka obavezna i da se nada  da će otvor lova na ovu divljač, bez obzira na velike vrućine, biti uspješan. On je sugerisao svim lovcima da ispoštuju naredbe i uputstva Kriznog štaba u vezi pandemije korona virusa, ali i da zbog prevelikih vrućina ovih dana povedu računa o svom zdravlju i da imaju dovoljne količine vode.