KUD ,,Đerdan“: Čuvanje tradicije uz igru i pjesmu

Kulturno-umjetničko društvo “Đerdan” organizovalo je sinoć sedme po redu dječije folklorne susrete “Djeca su ukras Lijevča” u društvenom domu u Kukuljama.

Učešće je uzelo preko 200 folkloraša iz tri opštine i grada a prisustvovalo je preko 400 posjetilaca.

Na koncertu su nastupili: ANI “Lijevče” iz Razboja, KUD “Petar Kočić” iz Nove Topole, KUD “Slavko Mandić” iz Laktaša sa sekcijama Kriškovci, Bakinci i Veliko Blaško i obje sekcije KUD-a “Đerdan” iz Kukulja.

Radojica Vidović, predsjednik KUD-a “Đerdan”, kaže da je odziv učesnika i mještana bio rekordan i ističe da je manifestacija ispunila osnovni cilj a to je da se sačuvaju lokalna tradicija i običaji.

“Svi planirani učesnici su se odazvali i od njih smo mogli čuti da im je dolazak u Kukulje jedan od najdražih u toku cijele godine. Pored brojnih mještana i prijateljskih društava, stigli su i mnogi posjetioci iz Srpca i susjednih opština i ovo veče je obilježilo lijepo druženje uz hranu i piće i pjesmu koja se orila iz našeg doma do kasnih večernjih časova. Namjera nam je da održimo tradiciju seoskih okupljanja, da učimo mlade pravim vrijednostima i našu bogatu kulturnu baštinu sačuvamo za budućnost”, rekao je Vidović.