Još traje akcija ,,Budi mi prijatelj“

Humanitaena akcija ,,Budi mi prijatelj“ , koju je i ove godine pokrenulo Udruženje građana ,,C.E.Z.A.R.“ u cilju prikupljanja novca za nabavku školskog pribora za učenike slabijeg materijalnog stanje, ispunjava očekivanja.

Po riječima direktorice Udruženja Tanje Šnjagota, širom opštine Srbac postavljeno je preko 40 kasica u koje se može ostaviti novac, a nekoliko njih je već napunjeno i zamijenjene su novim. Šnjegota ističe da ih je posebno obradobvalo to što su se rukovodici nekih subjekata sami javili za učešće u ovoj akciji koje traje do 15.avgusta.

,, Kasice u pekari Sunce i marketu ADS u Srpcu su napunjene i zamijenjene, a iz kafe bara Elit i firme D-invest su nam se javili da i kod njih postavimo kasice kada su čuli za akciju. Spisak djece koja će dobiti školski pribor će biti formiran u saradnji sa Centrom za socijalni rad, ali mogu da nam se jave i učenici kojima je pribor potreban, a nisu korisnici usluga ove ustanove“, kaže Šnjegota i poziva građane da u kasice ostave novčić, kako bi što veći broj djece bio obradovan. Prošle godine, Udruženje je uspjelo da od prikupljenog novca obezbijedi školski pribor za 72 učenika.

Kada su u pitanju redovne aktivnosti u Cezaru, Šnjegota kaže da su obustavili većinu radionica zbog epidemije virusa korona. Redovno se održavaju časovi zumbe i konverzacijski kurs engleskog jezika koji se organizuju na otvorenom, a u planu su i radovi  na uređenju parkova koji će uslijediti nakon postavljanja video nadzora.