Goran Vasić,među najboljim sportistima grada Derventa

Karatista Goran Vasić iz Srpca proglašen je za jednog od najboljih sportista grada Derventa za 2021. godinu na izboru koji je održan 29. decembra u Sportsko-kulturnom centru u Derventi.

Vasić je osvojio priznanje za najbolji pojedinačni rezultat u prošloj godini a pehar i diplomu mu je uručio gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Goran Vasić je već godinama član i trener Karate kluba “Kima” iz Dervente sa kojim je osvojio pregršt priznanja. On nastupa aktivno na takmičenjima veterana, a na 35. Tradicionalnom karate prvenstvu, koje je održano od 29. do 31. oktobra 2021. godine u Beogradu, osvojio je zlatnu medalju.

Organizator takmičenja je bila Evropska tradicionalna karate federacija ETKF.

Vasić se takmičio u karate borbama individualno i ubjedljivo stigao do prvog mjesta.Proglašen je za najboljeg sportistu opštine Srbac za 2019. godinu nakon što je na svjetskom šampionatu u NJemačkoj osvojio bronzanu medalju.Na izboru najboljih sportista Dervente, koji je održan po 23. put, za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji proglašen je motociklista Miroslav Milojević Miron a u ženskoj tekvondoistkinja Sefani Banjac.