Druženje lažova u Sitnešima po 75 .put

smart

Udruženje lažova Sitneši organizovalo je ovog vikenda 75. po redu ,,Lažijadu”, koja je održana u restoranu ,,Centar” u Sitnešima.

Kako nam je rekao predsjednik Udruženja lažova Vid Babić Lažijada je uspjela, ispunjen je glavni cilj a to je druženje mještana uz mnogo zdravog humora. Ovom skupu prisustvovalo je oko 50 članova, a stručni žiri za pobjednika je proglasio Dušana Malinovića koji se okitio titulom ,,Lažova godine”.

Dušan je ispričao ,,istinitu priču” o svoja četiri mačka koje je već dugo trenirao da voze kočije.

,,Danas kad smo krenuli na konferenciju stvari su se otele kontroli. Na komandu,,sve četiri,, mačak Mrkalj otkide nogom vagijer, polomiše se kola i završišmo u jarku. Kočije i sad tamo stoje. Držim ja za kajase, a mačori krenuše uz bagrem i vuku i mene, morao sam ih pustiti i evo moja četiri mačora još uvijek vise na bagremu, a mene je na druženje morao dovesti sin koji je došao iz Banjaluke”, priča starina Dušan Malinović.

Udruženje lažova Sitneši broji oko 50 članova a posebnu pažnju imao je najstariji među njima devedesetogodišnji Radivoje Suvajac koji se još uvijek sa radošću odaziva svake godine na druženje sa svojim kolegama lažovima.