Danas sa radom počinje Tenski klub Srbac

Poslije dva mjeseca pauze, uz poštovanje mjera prevencije širenja virusa korona, sportisti u Republici Srpskoj se vraćaju redovnim treniznima.

Sa treninzima danas počinju teniseri Teniskog kluba Srbac, a direktor Slavko Dragosavljević kaže da su pauzu iskoristili za sanicione radove kao što su zamjena drenaže i dijela opreme na terenima i postavljanje savremenih prskalica.

,,Što se tiče samog rada, dva mjeseca pauze će uticati na sam trenažni proces članova, ali od danas ponovo krećemo sa treninzima i siguran sam da će teniseri uskoro ponovo biti u dobroj formi“,kaže Dragosavljević i dodaje da je prije povratka na terene izvršena dezinfekcija, a da će se u narednom periodu poštovati sve preporučene mjere. Savjetuje se da sportisti na treninge dolaze spremni, kako bi upotreba svlačionica bila svedena na minimum, a na ulazu na terene biće postavljena sredstva za dezinfekciju.

,,Dezinfekcija je obavezna,a na terenu će moći da borave po četiri tenisera, kako bi bila ispoštovana  mjera fizičke distince. Tenis je sport za koji se može reći da nosi najmanje rizika da u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, tako da nam neće biti teško da se pridržavamo svega preporučenog .Nadam se da će epidemiološka situacija biti bolja i da ćemo moći realizovati sve planove koje smo imali za ovu godinu“, kaže Slavko i dodaje da do jula neće biti organizovana takmičenja i manifestacije, ali da očekuje da bi uslovi mogli ići na ruku održavanju kampa mladih tenisera uzrasta do 14 godina, koji je planiran u drugoj polovini avgusta.