Cvijanović: Srpska će vječno biti zahvala doktoru Laziću

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici Lazić, povodom smrti srpskog hirurga Miodraga Lazića, koji je, kako je istakla, svoje znanje i iskustvo stavio na raspolaganje srpskom narodu.
“Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o smrti doktora Miodraga Lazića, hirurga koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata spasio hiljade života civila i pripadnika Vojske Republike Srpske”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će Republika Srpska biti vječno zahvalna doktoru Laziću, koji je svoje znanje i iskustvo stavio na raspolaganje u najtežim trenucima za srpski narod.

Predsjednik Republike je navela da odlazak doktora Lazića predstavlja veliki gubitak za njegovu porodicu, prijatelje, kolege, ali i za srpski narod u cjelini.

“U ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu predsjednika Srpske Željke Cvijanović.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je jutros od posljedica virusa korona, potvrđeno je Srni i Kliničkom centru “Niš”.

Izvor: SRNA