Članovi LU ,,Srna” podijelili 25 paketa hrane i sredstava za higijenu

Lovačko udruženje “Srna” Srbac organizovalo je danas podjelu 25 prehrambeno-higijenskih paketa starijim i oboljelim lovcima koji su dugogodišnji članovi udruženja.

Ovu odluku, na prijedlog predsjednika udruženja Gorana Savanovića, donio je Upravni odbor na telefonskoj sjednici održanoj 28. marta, a sve sa ciljem da se pruži pomoć lovcima koji zbog pandemije virusa korona i ograničenja kretanja ne mogu da dođu do osnovnih životnih namirnica.

“Uvažavajući okolnosti u kojima smo se našli, odlučili smo da podijelimo pomoć našim članovima koji se nalaze u rizičnoj kategoriji, a podršku smo dobili i od Štaba za vanredne situacije i načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića”, rekao je Savanović.

Paketi su distribuirani u sve sekcije udruženja proporcionalno broju članova a uručili su ih predstavnici lovočuvarske službe i jedan broj predsjednika lovačkih sekcija. Upravo na prijedlog predsjednika sekcija sačinjen je spisak dobitnika pomoći.

„Pozivamo sve naše članove da se pridržavaju mjera nadležnih državnih i opštinskih organa, pogotovo nakon uvođenja vanrednog stanja, i apelujemo da se sve aktivnosti svedu na egzistencijalni minimum, a brigu o lovištu vodiće lovočuvarska služba, predsjednici sekcija, predsjednik skupštine i predsjednik lovačkog udruženja“, istakao je Savanović.