Centar srednjih škola proslavio školsku slavu Svetog Savu

Slavski obred na školskoj slavi u Centru srednjih škola”Petar Kočić” Srbac danas su obavila tri srbačka svštenika: Željko Sarić,Petko Vuković i Aleksandar Kusturić, nakon čega se, kratkim pozdravnim govorom, zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi i njihovim gostima obratio srbački protonamjesnik Željko Sarić.
Potom je srdačnu dobrodošlicu poželio direktor centra Milenko Živanić, koji je zahvalio na prisustvu sveštenicima,predstavnicima lokalne vlasti opštine Srbac,potpredsjedniku Narodne skupštine RS Milanu Petkoviću,direktoru Zavoda za udžbenike i nastavnasredstva RS Bojanu Djeniću,direktorima javnih preduzeća i ustanova naše opštine,penzionisanim i zaposlenim radnicima,članovima Školskog odbora ,Savjeta roditelja i Savjeta učenika i učenicima vukovcima. Govoreći o značaju Svetog Save za srpski narod ,crkvu i državu, Živanić je rekao da je značaj tako veliki da se s pravom može reći da je on neosporno kamen temeljac na kome je srpski narod zidao i izgradjivao svoju kulturu .
“Sveti Sava je utemeljivač našeg identiteta i postojanja,uveo nas je u red hrišćanskih naroda,organizovao nas je kao crkvu i kao narod .Postao je simbol srpske nacije i za sve što je učinio u oplemenjivanju srpske narodne duše dugujemo mu veliku zahvalnost”,rekao je direktor Živanić.
On je u nastavku posebno pohvalio 10 učenika vukovaca i to iz prvog razreda Jovanu Vujičić,Suzanu Stojković,i Saru Gužvić, zatim Branislava Zrnića, učenika drugog razreda,Dejana Smiljanića,Nadeždu Gavrić,Marka Miljevića,Sanju Gačić i Saru Žujić, učenike trećih razreda i Vladanu Kragulj iz četvrtog razreda.
Posebne čestitke i prigodne poklone uručio je radnicama Mladeni Brajić i Svjetlani Lepir, koje su napunile 20 godina radnog staža u ovoj ustanovi ,a zatim je govorio o nastavku radova na sanaciji škole .
,,Dolaskom toplijeg vremena uslijediće radovi na zamjeni stolarije i postavljanju nove fasade sa termoizolacijom”, rekao je Živanić i dodao da vrijednost radova iznosi oko million maraka ,a veliku zahvalnost za nastavak radova na adaptaciji škole uputio je načelniku Mladjanu Dragosavljeviću i ministru za prostorno uredjenje ,gradjevinrastvu i ekologiju RS Srebrenki Golić.
Recimo na kraju da je u petak ,povodom obilježavanja školske slave Svetog Save, u holu škole održana školska priredba.