Stonoteniser Matej Topalović osvojio prvo mjesto na turniru u Zenici

Proteklog vikenda u Gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u organizaciji STK “Mladost” Zenica održan je 9. međunarodni Zenica table tennis Open 2024.

Na takmičenju je učestvovalo 280 takmičara sa područja cijele BiH, Srbije i Hrvatske, u svim starosnim kategorijama, među kojima i predstavnik naše opštine Matej Topalović.

Jedan od najboljih mladih stonotenisera Matej Topalović učenik OŠ“Dositej Obradović“iz Kukulja koji igra za „Borac“ iz Banjaluke osvojio je prvo mjesto u kategoriji mlađi kadeti.

“Ovo je početak takmičarske sezone i prvi bodovni turnir. Igrao sam i u starijoj kategoriji i prošao do četvrtfinala,a manifestacija zaslužuje sve pohvale “, rekao je Matej i dodao da je organizator za najuspješnije takmičare u svim kategorijama obezbjedio pehare,medalje i diplome.

Matej je stoni tenis počeo trenirati 2020.godine u Omladinskom stonoteniskom klubu“ Srbac“ sa devet godina. Trenutno trenira i igra za “Borac” iz Banja Luke. Sada je u kategoriji mlađi kadeti i na listi BiH zauzima treće mjesto..

Postao je prvak Republike Srpske u konkurenciji najmlađih kadeta na prvenstvu koje je u junu 2023. održano u Banjaluci i tako potvrdio status jednog od najboljih mladih stonotenisera u Republici Srpskoj i BiH.