U Srpcu izvršena sadnja 800 sadnica kanadske topole

U sklopu projekta “Integrisanje klimatskih promjena u slivu rijeke Vrbas” danas je u Srpcu izvršena sadnja 800 sadnica kanadske topole koje su obezbijeđene uz pomoć UNDP BiH.

Učešće u akciji je uzelo oko dvadesetak učenika Centra srednjih škola “Petar Kočić”, a sadnice su postavljene uz riječne tokove u užem gradskom jezgru.

“Radi se o projektu koga Opština Srbac već treću godinu realizuje u saradnji sa UNDP BiH. Ove godine smo u okviru projekta izvršili čišćenje kanala Donja Ina u dužini od oko 3.300 metara, a sada smo pored ovog riječnog toka postavili sadnice topole, što ćemo učiniti i uz tok Gornje Ine, Kosolinca i rječice Povelič koji su, takođe, uređeni prethodnih godina”, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić, koji je izrazio zahvalnost srednjoškolskom centru i đacima na učešću u akciji.

Ukupna vrijednost ovog projekta u 2019. godini, u šta je uračunato čišćenje kanala Donja Ina i nabavka sadnica, iznosila je oko 91.000 KM ,od čega je učešće Opštine Srbac 30 odsto.